zeroing:

.

arkitekcher:

Arvo Pärt Centre  |  OFIS
Location: Laulasmaa, Estonia  |  More Views: 1234. 5. 6.

The Arvo Pärt Center near Tallinn is designed based on “high comfort – low impact” philosophy. The energy consumption is reduced by the building design by combining all building areas into one single volume in order to minimize perimeter heat transfer area. The next step is the utilization of minimally heated and naturally cooled buffer spaces like the central atria and double skin facades on the first level. In addition, a high quality façade – including triple glazing - insulates the building in winter. An exterior shading system reduces summer solar gains, but allows for daylight and passive solar heating in winter. The ventilation of the Arvo Pärt Center is driven by stack effect and a solar chimney during winter, whereas during summer the building will be naturally ventilated. The atria itself is used as an exhaust air atria, which is connected to the solar chimney. A water wall in the center of the atria will provide cooling in summer and humidification in winter. With these measures a highly comfortable building will be achieved using a minimum of energy and resources.”

echophon:

Gyre Vertigo

echophon:

Gyre Vertigo

(via pbsarts)

vagogh:

Spike Jonze - Her 

vagogh:

Spike Jonze - Her 

(via superarchitects)

supermodelgif:

Twiggy photographed by Bert Stern for Vogue Paris, 1967

supermodelgif:

Twiggy photographed by Bert Stern for Vogue Paris, 1967

(via ihatemortals)

(Source: kevinbolk, via ihatemortals)

coesa:

Kate Moss by Juergen Teller

(via aquaticwonder)

gasoline-station:

Palazzo del Lavoro

Architect: Pier Luigi Nervi

Location/Year: Turin, Italy / 1961

Photograph: David Lees

(via azalfaro)